Castillion blinkt uit tijdens oefenzege Ajax in Aalten

Ajax heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De ploeg van trainer Frank de Boer won met groot gemak bij AZSV Aalten (0-11).

In de eerste helft was Geoffrey Castillion de grote man aan de kant van de bezoekers. De twintigjarige spits, die deze week in Darío Cvitanich (Boca Juniors) een concurrent zag vertrekken en er in Kolbeinn Sigthórsson (AZ) een nieuwe bij kreeg, scoorde drie keer in de eerste 45 minuten. Ook Derk Boerrigter en Theo Janssen (strafschop) waren voor rust trefzeker namens Ajax.

Halverwege bracht De Boer veel wisselspelers binnen de lijnen, maar zij wisten nog zes keer het net te vinden. Mats Rits (twee keer) en Rodney Sneijder wisten net als zaterdag tegen VV Buitenpost te scoren, verder maakten Aras Özbiliz, Lorenzo Ebecilio en Ricardo van Rhijn hun eerste doelpunten van de voorbereiding en droegen zodoende bij aan de 11-0 zege in Aalten.

Naast de ruime overwinning betekende ook de rentree van Maarten Stekelenburg goed nieuws voor Ajax. De doelman stond sinds half maart aan de kant met een gebroken duim. Foto: VI Images