Castaignos bezorgt FC Twente eenvoudige bekeravond

Reacties

FC Twente heeft zonder problemen de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Achilles '29 kon het op eigen veld niet bolwerken tegen de Eredivisionist (1-3).

Castaignos bezorgt FC Twente eenvoudige bekeravond

Sinds de toetreding tot het betaalde voetbal in 2013 heeft Achilles '29 weinig klaar kunnen maken in de nationale bekerstrijd. Waar vorig jaar AZ het bekeravontuur van de Jupiler League-club tot één ronde beperkte, daar maakte FC Twente dit seizoen een vroegtijdig einde aan de Groesbeekse illusies.

Na minder dan een kwartier had FC Twente de klus min of meer al geklaard. Youness Mokhtar opende in de elfde minuut de score met een fraaie vrije trap. Luc Castaignos verdubbelde niet veel later de marge met een schuiver in de verre hoek.

Gedwongen door de achterstand deed Achilles '29 in de tweede helft meer van zich spreken. FC Twente-keeper Sonny Stevens kreeg dan ook meer werk. De debutant kweet zich goed van zijn taak, waarna Castaignos na ruim een uur na een voorzet van Hakim Ziyech het pleit beslechtte met een beheerste volley.

Stevens kon niet met de nul zijn debuut voor FC Twente afsluiten. In de slotfase redde Thijs Hendriks de eer voor Achilles '29 door te profiteren van een verkeerde terugspeelbal van Rasmus Bengtsson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.