Cassano: 'Ik heb mezelf naar de klote geholpen'

Reacties

Antonio Cassano heeft in een zeldzaam openhartig interview toegegeven dat hij een puinhoop van zijn carrière gemaakt heeft. Hij heeft zijn leven gebeterd en hoopt ondanks alles op een plek in de Italiaanse selectie voor het EK van deze zomer.

Cassano: 'Ik heb mezelf naar de klote geholpen'

Cassano geldt in 2001 als een van de grootste talenten van Europa als hij voor dertig miljoen euro van Bari naar AS Roma ging. Cassano begint goed in Rome, maar naar verloop van tijd haalt hij steeds vaker de kranten vanwege ongedisciplineerd gedrag en uitspattingen in het nachtleven. Cassano wordt een synoniem voor problemen.

Het gaat zelfs zo ver, dat trainer Fabio Capello een term introduceert die anno 2016 nog steeds gebruikt wordt om wangedrag van een voetballer te omschrijven: cassanata. Roma verkoopt hem in 2006 aan Real Madrid, maar ook daar maakt hij zich onmogelijk. Directeur Jorge Valdano omschrijft hem als de grootste lastpak waarmee hij ooit heeft samengewerkt. Cassano keert terug naar Italië, waar hij in zijn tijd bij subtoppers Sampdoria en Parma van grote waarde is, maar in de absolute top (AC Milan en Internazionale) niet overtuigt.

Lui
'Ik hoor al meer dan tien jaar mensen roepen dat ik mijn talent verspild heb. Ze hebben allemaal gelijk. Ik heb mezelf naar de klote geholpen', zegt de nu 33-jarige aanvaller, die afgelopen zomer terugkeerde bij Sampdoria, tegen Mediaset. 'Ik ben lui. Ik heb nooit het beste uit mezelf gehaald. Ik ben er pas de laatste paar jaar achter gekomen dat trainers nooit het probleem zijn geweest in mijn carrière. Het probleem dat was ik al die tijd zelf.'

'Als ik onder een strenge coach werkte, gedroeg ik me als een rebel. Als ik onder een zachtaardige coach werkte, liep ik er de kantjes vanaf. Ik heb nooit mijn best gedaan en ben daar te laat achtergekomen', gaat de openhartige technicus verder.

Door zijn disciplinaire problemen werd Cassano vaak genegeerd door bondscoaches van de Italiaanse ploeg. Cassano hoopt vurig dat Antonio Conte hem één allerlaatste kans zal geven, al weet hij dat die kans minimaal is. 'Eén op een biljoen', omschrijft hij de mogelijkheid dat hij wordt opgeroepen voor het EK. 'Ik ben een veranderd mens. Ik hoop op het onmogelijke.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.