Casillas zit Robben weer dwars, Gattuso bewierookt Pirlo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Casillas zit Robben weer dwars, Gattuso bewierookt Pirlo

Iker Casillas heeft dinsdag de Golden Foot Award gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan voetballers van 28 jaar of ouder die niet alleen vanwege hun voetballende prestaties, maar ook vanwege hun gedrag naast het veld opvallen. Je kan de prijs maar één keer in je carrière winnen. FC Porto-doelman Casillas kreeg de voorkeur boven onder anderen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Andrea Pirlo en ook Arjen Robben.

• Maatschappelijk zit het wel snor bij FC Utrecht: David Jensen en Urby Emanuelson kochten een nieuwe kast voor een vrouw die het nodig had.

• Als Ajax-fan speelde Noa Lang enkele jaren geleden nog in de jeugdopleiding van Feyenoord. Toch liet hij zijn liefde voor de Amsterdammers ook bij de aartsrivaal merken, zegt hij op de clubsite. 'Ik was een beetje ondeugend en had een Ajax-shirt onder mijn vest aangetrokken. Daarmee ging ik naar Feyenoord en liet ik het aan de jongens uit mijn team zien.' Lang maakte afgelopen vrijdag zijn basisdebuut bij Jong Ajax en de wedstrijd tegen De Graafschap.

'Of ik Pirlo beter heb gemaakt? Onzin, je moet poep niet met Nutella vergelijken.'
Gennaro Gattuso was zo onder de indruk van Andrea Pirlo, dat hij gekscherend overwoog om ander werk te zoeken nadat hij de middenvelder aan het werk had gezien. Het tweetal speelde in het verleden samen bij AC Milan. 'Het ging niet eens alleen over zijn kwaliteiten, maar hij was een beest dat duizend kilometer rende. Vroeger in de jeugd als het even niet lukte, gaf ik de bal aan hem. Dan wist ik dat het goedkwam.' (Radio 24)

Eric Botteghin speelde al sinds september niet meer voor Feyenoord, maar werkt hard aan zijn herstel nadat hij een knieblessure opliep. Daarvoor is hij in Brazilië.

'Zand erover.'
• Bondscoach Dick Advocaat was niet blij dat Jeroen Zoet in Voetbal International zijn vraagtekens zette bij de keuze voor Jasper Cillessen in het doel. Inmiddels gaat het weer goed tussen de doelman en de keuzeheer, vertelt Zoet. 'Het is allemaal uit de lucht. We hebben een bak koffie gedronken. Iedereen zeg weleens iets.' (Voetbal Inside)

VVV-Venlo heeft een gezellig avondje bowlen gepland.

• Over VVV gesproken, zou deze Hongaar de Venlose spelers op ideeën hebben gebracht?

'Ik heb het met Arjen over zijn keuze gehad'
Wesley Sneijder zit weer bij de selectie van het Nederlands elftal, maar zonder Arjen Robben. 'We hebben veel contact met elkaar. Ik vind het jammer, want ik had hem er nog graag bij gehad. We hebben samen vijftien jaar lang bij Oranje gezeten. Hij is een ontzettende goede speler, maar ook een goede vriend.' (Metro)

Miroslav Klose heeft een prominente rol gekregen bij de loting voor het WK in Rusland. De Duitse oud-international mag op 1 december de begeerde prijs ten tonele brengen in Moskou. 'Ik voel me dan ook trots dat ik - zelfs na mijn afscheid - nog deel kan blijven uitmaken van dit spektakel. Ik zal Rusland de trofee presenteren waarvoor we in 2014 zo hard hebben gevochten', aldus 39-jarige Klose, die op vier WK's actief was en WK-topscorer aller tijden is.

George Weah moet geduld hebben in zijn poging president te worden van Liberia. De voormalig international kwam bij de eerste ronde van de verkiezingen als winnaar uit de bus, maar had te weinig stemmen om de concurrenten definitief achter zich te laten. De beslissing moest komen in een tweede ronde, die voor volgende week op het programma stond. Op last van de Hoge Raad is die tweede ronde uitgesteld naar aanleiding van beschuldigingen van fraude.

Memphis Depay beleefde zondag net als Kenny Tete een hete avond met Olympique Lyon. De aanvaller zag aanhangers van rivaal Saint-Étienne het veld bestormen. 'Als er zoveel fans van de tegenpartij op je af komen, dan geeft dat een apart gevoel', zei Memphis in De Telegraaf, om er lachend aan toe te voegen: 'Maar ik begin eraan te wennen. Rennen naar de kleedkamer, dat hebben we tegen Bastia al eerder gedaan.'

'Zou er in de toekomst een voetballer geboren kunnen worden die perfect tweevoetig is? Niet door te trainen, maar door geboorte. Als we nu iemand van de Rode Duivels, zoals de linksvoetige Jan Vertonghen, met iemand van de Red Flames, zoals de rechtsvoetige Tessa Wullaert... Als dat een koppel zou zijn, kan daar dan een perfect tweevoetige uit geboren worden?'
• Voormalig international Marc Degryse oppert in het Belgische tv-programma Extra Time een wetenschappelijk experiment naar aanleiding van Simone Verdi, die afgelopen weekend tegen Crotone zowel met rechts als met links uit een vrije trap scoorde.

• Het al langer aangekondigde afscheidsduel van Andrea Pirlo heeft al voor de nodige reacties gezorgd. Carlo Ancelotti kon niet achterblijven.

Marcel Desailly ziet voor Pirlo een toekomst weggelegd als trainer. De Italiaan heeft in de ogen van de Franse oud-international de visie en de creativiteit om te slagen als coach.

'Als vriend ben ik er blij mee, omdat ik weet wat hij allemaal heeft doorgemaakt. Voor zijn gezondheid is een break noodzakelijk. Het is geen werken op deze manier, met altijd je ontslag dat boven je hoofd hangt.'
Ian Wright geeft zijn mening over het ontslag van Slaven Bilic als manager van West Ham United (BBC)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.