Casillas geeft fans gelijk: 'Door de ondergrens gezakt'

Reacties

Real Madrid zag dinsdagavond niet alleen een zegereeks van tien duels in de Champions League ten einde komen, het incasseerde tegen Schalke 04 (3-4) ook voor de tweede keer dit kalenderjaar vier doelpunten in één wedstrijd. Doelman Iker Casillas vond het niet meer dan logisch dat hij en zijn ploeggenoten werden getrakteerd op een striemend fluitconcert van het thuispubliek.

Casillas geeft fans gelijk: 'Door de ondergrens gezakt'

Casillas zelf onttrok zich ook niet aan de malaise. In tegenstelling tot vorig seizoen is de clubicoon weer de onbetwiste eerste keus in de Spaanse hoofdstad, maar bij drie van de vier treffers van Schalke zag San Iker er niet overtuigend uit. Casillas trok het boetekleed aan. 'Een doelman moet de verantwoordelijkheid altijd op zich nemen. Dit was zeker niet een van mijn beste wedstrijden, maar dit is nu niet het moment om met mezelf bezig te zijn.'

De situatie van de club is immers minstens zo nijpend. Real had met een overwinning op Schalke het CL-record van Bayern München van tien zeges op rij kunnen verbeteren, maar in plaats daarvan wacht De Koninklijke nu alweer drie officiële duels op een overwinning. Bovendien kreeg het in CL-verband voor het eerst sinds februari 2000 (2-4 tegen Bayern) vier goals tegen in een thuiswedstrijd.

Ondergrens
Casillas kon daarom niet anders dan de kritische aanhang gelijk geven. 'We zijn door de ondergrens gezakt, dus we moeten de kritiek van de fans accepteren. Maar het positieve is dat we aanstaande vrijdag wel meegaan in de loting voor de kwartfinale. We moeten de afgelopen tien dagen daarom maar snel vergeten', aldus de 33-jarige doelman én aanvoerder van Real Madrid.

Gezien de eerste seizoenshelft is het eigenlijk onvoorstelbaar dat Real in 2015 behalve van Schalke ook al twee keer van Atlético Madrid (0-2 en 0-4) en één keer van zowel Valencia (0-2) als Athletic de Bilbao verloor (0-1). In 2014 won de ploeg van trainer Carlo Ancelotti immers nog 22 wedstrijden op rij. 'Het heeft nu geen zin daarop terug te kijken', stelt Casillas. 'We haalden niet ons normale niveau. Daarom moeten we de verstandverhouding met onze fans zo snel mogelijk weer in ere herstellen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.