CAS kent Albanië zege van 'droneduel' toe

Reacties

Het 'droneduel' Servië - Albanië is door het sporttribunaal CAS uitgeroepen tot 0-3 zege voor het uitspelende land. Albanië doet daardoor erg goede zaken in Groep I.

CAS kent Albanië zege van 'droneduel' toe

Door de toegekende drie punten komt Albanië in de EK-kwalificatiereeks net als Denemarken op tien punten. Bovendien heeft Albanië ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan de Denen. Koploper in Groep I is Portugal, dat in vijf duels twaalf punten verzamelde.

De EK-kwalificatiewedstrijd Servië - Albanië liep op 14 oktober vorig jaar volledig uit de hand nadat boven het veld een drone met daaraan de vlag van Albanië verscheen. De onrust mondde uit in rellen op de tribunes en opstootjes op het veld, waarna de wedstrijd definitief werd gestaakt. Dick Advocaat was destijds bondscoach van het thuisland.

De UEFA liet het duel als 3-0 zege voor Servië de boeken ingaan, terwijl dat land ook een aftrek van drie punten kreeg. De bond koos voor een nederlaag voor Albanië omdat spelers van dat land zouden hebben geweigerd het duel uit te spelen. Het CAS heeft die beslissing herzien en meldt dat Albanië, op het laten vliegen van de drone na, geen blaam treft. Een reglementaire 0-3 zege voor Albanië is het gevolg. Wel moet de Albanese voetbalbond 100.000 euro boete betalen, vanwege de drone.

De puntenaftrek van Servië wordt door het CAS aangehouden, wat inhoudt dat het land door de 0-3 nederlaag tegen Albanië op een puntenaantal van -2 uitkomt. Daarnaast moet de Servische voetbalbond ook 100.000 euro boete betalen en zijn volgende twee kwalificatiewedstrijden achter gesloten deuren afwerken.

Stand Groep I
Portugal 5 12
Albanië 4 10
Denemarken 5 10
Armenië 5 1
Servië 5 -2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.