Carcela biedt excuses aan voor vuistslag tegen Leuven

Mehdi Carcela-Gonzalez heeft zijn excuses aangeboden voor de vuistslag aan het adres van OH Leuven-aanvoerder Bjorn Ruytinx. 'Zoiets kan niet gebeuren op een veld. Ik verontschuldig me tegenover de televisiekijkers, de kinderen die keken en vooral tegenover mijn supporters', aldus de schuldbewuste middenvelder.

Carcela biedt excuses aan voor vuistslag tegen Leuven

De Marokkaan van Standard Luik was in het duel met OH Leuven meerdere malen het mikpunt van grove overtredingen. Allereerst kreeg hij een tackle van achter te verwerken van Alessandro Cerigioni. De Belgische Italiaan kreeg terecht een rode kaart. Vervolgens trapte Ruytinx op de enkel van de middenvelder, maar hij kreeg slechts geel.

Carcela doet zijn verhaal op de clubwebsite van Standard. 'In het begin van de match kreeg ik meteen een elleboogstoot. Na de eerste zware fout op mij kwam Ruytinx naar mij en riep hij: Ben je dood, wil je een brancard? Als je wil, leg ik je op een brancard. Enkele minuten later maakte hij de fout. Ik had zo veel pijn dat ik zelfs niet meer hoorde wat hij zei. Ik zag dat de scheidsrechter geel trok en nadien reageerde ik op een manier waarop ik mezelf niet herkende. Ik dacht echt dat mijn enkel gebroken was', zo luidt zijn kant van het verhaal. Carcela kreeg na zijn vuistslag meteen een rode kaart.

Standaard heeft op de website het gedrag van de middenvelder afgekeurd. 'Toch wenst onze club te benadrukken dat het gedrag van de heer Ruytinx geenszins thuishoort op een voetbalterrein. De heer Ruytinx is een professioneel en ervaren voetbalspeler die wist dat een dergelijke daad van agressie ten aanzien van Mehdi Carcela zware fysieke en psychische gevolgen zou hebben', luidt het officiële statement van de Belgische koploper. Carcela en Standard onderzoeken welke gerechtelijke stappen zij gaan ondernemen.

De medische staf heeft inmiddels laten weten dat de middenvelder niet zijn enkel heeft gebroken, maar zijn enkelbanden heeft gescheurd. Leuven-speler Cerigioni kreeg een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden. Voor Ruytinx dreigt een schorsing op basis van videobeelden. Carcela is op het matje geroepen door de geschillencommissie van de Belgische voetbalbond KBVB.

Na de tweede charge in korte tijd slaan bij Mehdi Carcela-Gonzalez (op de foto links) de stoppen door.
Na de tweede charge in korte tijd slaan bij Mehdi Carcela-Gonzalez (op de foto links) de stoppen door.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen