Captain van bekerwinnaar Athletic Bilbao neemt na negentien jaar afscheid

Reacties

Athletic Bilbao neemt na deze jaargang afscheid van clubicoon en aanvoerder Iker Muniain. Het 31-jarige kind van de club, die in 2009 debuteerde bij Bilbao, maakte zijn vertrek woensdagochtend wereldkundig.

Captain van bekerwinnaar Athletic Bilbao neemt na negentien jaar afscheid
© Pro Shots

Muniain meldde zich als twaalfjarige bij Bilbao en doorliep vervolgens de jeugdopleiding bij de club. De aanvallende middenvelder speelde op 30 augustus 2009 zijn eerste duel in La Liga voor de Basken. Het was de zomer waarin Cristiano Ronaldo zijn entree maakte bij Real Madrid en Pep Guardiola begon aan zijn tweede seizoen als trainer bij Barcelona, met onder anderen Zlatan Ibrahimovic en Thierry Henry in de selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sindsdien speelde Muniain 557 officiële duels voor Bilbao en groeide uit tot een van de meeste trouwe clubspelers in La Liga. Ook teamgenoot Óscar de Marcos (35) staat inmiddels ruim veertien jaar onder contract bij Bilbao en speelde tot nu toe 529 officiële wedstrijden voor de club. Voor Bilbao, vijfde in de competitie, staan er dit seizoen nog zes duels op het programma. Muniain is na José Ángel Iribar (614 wedstrijden) de speler met de meeste optredens bij Bilbao op zijn naam.

In tegenstelling tot De Marcos is Muniain zijn basisplaats kwijtgeraakt. Na de gewonnen Copa del Rey-finale tegen Real Mallorca werd de tweevoudig Spaans international, na een invalbeurt in de extra tijd, wel naar voren geschoven om de beker in ontvangst te nemen. Voor Muniain was het zijn derde trofee met Bilbao. Eerder won hij met zijn grote liefde twee keer de Spaanse Supercup.

Spelersprofiel

Muniain


Geboortedatum:
19 december 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Pamplona
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
65 kg
Huidige club:
Athletic Bilbao
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.