Canada moet WK-feestje uitstellen, VS wacht al 62 jaar op zege in Mexico

Canada is na de verrassende nederlaag tegen Costa Rica nog niet zeker van deelname aan het WK. Een punt was genoeg geweest om aan alle onzekerheid een einde te maken, maar de Canadezen moeten nu iets langer wachten op uitsluitsel. De Verenigde Staten slaagden er opnieuw niet in om te winnen in Mexico.

Costa Rica
Costa Rica
1 - 0
Canada
Canada

Canada was bezig aan een indrukwekkende WK-kwalificatiereeks. In de eerste elf wedstrijden werd geen enkele keer verloren en in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) had het WK-ticket binnengehaald kunnen worden. Dat liep anders. Canada kreeg al na iets meer dan een half uur de rode kaart. Mark Kaye kreeg twee keer kort na elkaar een gele kaart en kon vertrekken.

Celso Borges zette Costa Rica voor rust op voorsprong. Daar had Canada in de tweede helft niet meer van terug, ondanks kansen voor Richie Laryea, Tajon Buchanan en Jonathan David. De nederlaag betekent niet dat Canada moet wanhopen. De voorsprong op nummer vier Costa Rica is zes punten, waardoor het WK-ticket ook zondagavond tegen Jamaica binnengehaald kan worden.

Mexico
Mexico
0 - 0
Verenigde Staten

Tot nu toe moeten de Verenigde Staten en Mexico hun meerdere erkennen in Canada tijdens de WK-kwalificatiereeks. In hun onderlinge wedstrijd kwamen beide landen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en dat zal vooral in de VS steken. Met bekende namen als Edson Álvarez, Jesús Corona en Hirving Lozano in de basis hield Mexico de noorderburen in toom.

PSV'er Erick Gutiérrez viel in de tweede helft in, terwijl Luca de la Torre van Heracles Almelo bij de VS op de bank bleef. De VS won nog nooit een WK-kwalificatiewedstrijd op Mexicaanse bodem. In 1960 werd er met 3-0 verloren en sindsdien ging het acht keer mis. Wel won de VS in 2012 een oefenwedstrijd in Estadio Azteca.