Cambuur wint met dank aan Hemmen en Ritzmaier

Michiel Hemmen en Marcel Ritzmaier hebben Cambuur Leeuwarden aan een 2-0 overwinning geholpen op Heracles Almelo. De bezoekers werden nauwelijks gevaarlijk.

Voor Heracles was het de eerste wedstrijd zonder de vertrokken smaakmaker Lerin Duarte. Na ruim een halfuur had zijn vervanger Thomas Bruns hem direct kunnen doen vergeten, maar na een scherpe counter schoot hij de bal voorlangs. Aan de andere kant stuurde Lucas Bijker vijf minuten later Michiel Hemmen weg, maar hij stuitte op Heracles-doelman Remco Pasveer.

De spits van Cambuur promoveerde niet veel later met zijn hoofd een indraaiende voorzet van Marcel Ritzmaier tot doelpunt, waardoor de thuisclub met een voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

Heracles-trainer Jan de Jonge besloot in de rust in te grijpen en bracht SC Heerenveen-huurling Mark Uth het veld in voor Oussama Tannane. Voor de Duitser was het zijn debuut voor Heracles. In de laatste twintig minuten mocht ook Iliass Bel Hassani, die overkwam van Sparta, voor het eerst zijn opwachting maken. Een kwartier voor tijd kwam met Simon Cziommer een derde nieuweling binnen de lijnen.

Na de aanpassingen ging Heracles wat beter voetballen, maar dit leverde nauwelijks kansen op. Cambuur raakte na een spaarzame uitbraak zelfs de paal, via een schot van Kevin Brands. Ritzmaier besliste de wedstrijd een minnut voor tijd. Zijn inzet werd door Jason Davidson in het doel gewerkt.

Voor de thuisploeg was het de tweede zege van het seizoen. Na zes wedstrijden heeft de promovendus al acht punten bemachtigd. De bezoekers uit Almelo hebben een punt minder.