Cambuur wil nóg een goede herinnering aan Woudestein

Reacties

SC Cambuur hoopt de miserabele eerste seizoenshelft zondag met een zege af te sluiten bij Excelsior. Goede herinneringen aan Woudestein heeft de club uit Leeuwarden in elk geval te over.

Cambuur wil nóg een goede herinnering aan Woudestein

In 2013 kroonde Cambuur zich in Rotterdam-Oost namelijk tot kampioen van de Jupiler League. Vier basisspelers van toen (Leonard Nienhuis, Martijn van der Laan, Erik Bakker en Martijn Barto) zijn tegenwoordig ook nog gewaardeerde krachten in de ploeg van trainer Henk de Jong, die na de 3-1 zege op NEC van zaterdag deze week eindelijk weer wat lachende gezichten zag op de training.

'We hebben absoluut een heerlijke week gehad. Hier waren we met z’n allen wel even aan toe. Voor komend weekend gaan we ook niet veel veranderen, we kunnen er eindelijk wat vastigheid in brengen', zegt De Jong op de clubsite. Furdjel Narsingh en Sander van de Streek zijn weer inzetbaar in Kralingen. 'Voor ons is het echter de kans om met een goed gevoel de winterstop in te gaan en de aansluiting met de ploegen boven ons te pakken. Daar gaan we alles aan doen.'

Groenendijk
Excelsior (zeventien punten) is een van de ploegen waarmee Cambuur (tien) enigszins aansluiting hoopt te krijgen. De vorm van de Rotterdammers is niet groots, want al vier duels op rij werd er niet gewonnen. 'Het resultaat tegen SC Cambuur bepaalt of we met een goed gevoel onder de kerstboom zitten of met een kater', zegt trainer Fons Groenendijk.

'Tegen Cambuur zullen wij het spel moeten maken. Cambuur zit in een situatie waarin ze willen overleven. Dat doen ze door de strijd met je aan te gaan', legt Groenendijk uit. 'Dat zag je in hun gewonnen wedstrijd van vorige week tegen NEC ook. Ze hebben ongelooflijk hard gewerkt en echt een teamprestatie geleverd. Dat zullen ze zondag ook zeker gaan doen en daar zullen wij minimaal dezelfde strijd en goed voetbal tegenover moeten zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.