Cambuur van roze wolk door gelijkspel bij RKC

SC Cambuur is drie dagen na de sensationele overwinning op Ajax in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi tegen puntenverlies aangelopen op bezoek bij RKC Waalwijk (2-2).

Donderdag zorgde Cambuur voor een daverende verrassing door Ajax uit te schakelen (2-1), maar de Leeuwarders wisten deze overwinning geen goed vervolg te geven. Al toonde de club veerkracht tijdens het uitduel met RKC, dat drie dagen geleden ook een topavond beleefde doordat het definitief gered werd van een faillissement.

Dankzij een benutte strafschop van Pieter Langedijk kwam de thuisclub in de 25ste minuut op voorsprong, maar drie minuten later had Martijn Barto - die tegen Ajax beide Cambuur-treffers maakte - al gelijk gemaakt. Zes minuten na rust zorgde Johan Voskamp voor 2-1, maar ook die voorsprong wist RKC niet vast te houden.

In de 69ste minuut bepaalde Sander van de Streek de eindstand op 2-2. Het verschil tussen beide clubs blijft daardoor één punt. SC Cambuur staat met dertig punten uit negentien duels negende, RKC Waalwijk bezet de tiende plaats in de Jupiler League.