Cambuur imponeert, ADO Den Haag profiteert in extremis van misstappen

Reacties

SC Cambuur is de grote winnaar geworden van de maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk de Jong haalde uit in het Osse Kuipje (1-8). ADO Den Haag won in extremis bij Jong PSV, terwijl concurrenten Willem II en Roda JC steken lieten vallen.

Cambuur imponeert, ADO Den Haag profiteert in extremis van misstappen
© Pro Shots
FC Eindhoven
FC Eindhoven
1 - 1
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Roda JC bezocht als trotse koploper het Jan Louwers Stadion. Al was de klad voorzichtig in de formatie van de Koempels geslopen. Met één overwinning uit de laatste vier duels verloor de ploeg van trainer Bas Sibum de ongenaakbare status. FC Eindhoven rook bloed en kon het gat met de kop verkleinen naar drie punten.

De thuisploeg ging furieus van start. Binnen een kwartier opende Mawouna Amevor de score. De routinier mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Roda-verdediger Boyd Reith. Dat deed hij feilloos. Na de rust beperkte Roda JC echter de schade. Wesley Spieringhs zorgde voor de gelijkmaker, waardoor een gelijkspel uit het vuur gesleept werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 2
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Elf wedstrijden was ADO Den Haag al ongeslagen toen het maandagavond de spelersbus parkeerde op De Herdgang. Met de polyvalente voorhoede, bestaande uit routiniers Henk Veerman, Jort van der Sande, Mohamed Hamdaoui en Daryl van Mieghem was de aanval op de top ingezet. Jong PSV moest het slachtoffer van de honger van ADO worden.

Toch ging het niet vanzelf in Eindhoven. Sterker, Jevon Simons opende voor de rust brutaal de score namens Jong PSV. Daardoor moest ADO aan de bak. Dat deed de ploeg van trainer Darije Kalezic dan ook. Het was dit keer niet een van de veteranen die de meubelen redde. Sasha Komljenovic was de bejubelde man. Daar bleef het niet bij, want in de vierde minuut van de extra tijd zorgde Malik Sellouki er zelfs voor dat ADO met de volle buit naar huis ging.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 0
Willem II
Willem II

Willem II leek sinds de komst van trainer Peter Maes niet te stoppen. De Tilburgers stelden de Belg op 16 september aan. Sindsdien werd er zeven keer op rij, inclusief één bekerwedstrijd, gewonnen. Op De Toekomst moest ook hekkensluiter Jong Ajax aan de zegekar gebonden worden. De Amsterdammers, met Ahmetcan Kaplan, Anass Salah-Eddine en Mika Godts in de basiself, gaven zich echter niet zomaar gewonnen.

Het was Godts die al binnen tien minuten de opening forceerde. De Belg vond Stanis Idumbo-Muzambo, die de ban snel brak. Willem II deed er alles aan om de ongeslagen status onder Maes te behouden, maar liep zich stuk op de verdediging van de Amsterdamse talenten. Daardoor kregen de Tilburgers een dreun te verwerken, terwijl Jong Ajax de laatste plaats op de ranglijst verliet.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 8
SC Cambuur
SC Cambuur

Henk de Jong heeft de wind in de zeilen gekregen bij SC Cambuur. Na twee zeges op rij volgde in Oss een zorgeloze avond voor de Friezen. Roberts Uldrikis opende na twee minuut het doelpuntenfestijn. Roshon van Eijma deed nog wat terug, maar na een rode kaart van TOP-speler Amine Rehmi was het prijsschieten in het Osse Kuipje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de rust zetten Michael Breij en Milan Smit de marge op twee doelpunten verschil (1-3). Na de thee liep Cambuur verder uit. Daniël van Kaam, Wiebe Kooijstra en Fedde de Jong zorgden ervoor dat er na een uur spelen zes keer raak was geschoten. Daar bleef het niet bij, want ook Floris Smand en Jeremy van Mullem mochten nog scoren. Daardoor werd het een achtklapper, waarbij de productie verzorgd werd door acht verschillende doelpuntenmakers en werd Cambuur de winnaar van de maandagavond.

MVV Maastricht
MVV Maastricht
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Geruisloos heeft FC Emmen zich in de top van de KKD gespeeld. Op bezoek bij MVV moest de ploeg van trainer Fred Grim de druk op de bovenste plaatsen opvoeren. Lange tijd leken de Limburgers, bezig aan een teleurstellende eerste seizoenshelft, echter die plannen dwars te bomen. Een doelpunt van Özgür Aktaş bracht MVV op voorsprong. Diep in de tweede helft tekende Piotr Parzyszek echter voor de gelijkmaker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.