Calleri verruilt 'spookclub' Maldonado voor West Ham

Reacties

West Ham United heeft Jonathan Calleri aangetrokken, zo heeft de Argentijnse aanvaller bevestigd tegenover ESPN. De 22-jarige spits komt over van Deportivo Maldonado, een club uit de tweede divisie in Uruguay.

Calleri verruilt 'spookclub' Maldonado voor West Ham

Het Argentijnse toptalent kwam echter nooit in actie voor zijn Uruguayaanse werkgever. Calleri speelde in de eerste helft van dit kalenderjaar bij São Paulo, dat hem huurde van Deportivo Maldonado.

Calleri was net als Juventus-verdediger Alex Sandro eigendom van de Britse zakenlieden Malcolm Caine en Graham Shear. Zij gebruiken hun spelers als melkkoe en verdienen aan lucratieve verhuurdeals en transfers. Ook Real Sociedad-doelman Gerónimo Rulli staat onder officieel onder contract bij de Uruguayaanse laagvlieger.

Via een omweg maakt Calleri dus alsnog zijn entree op de Europese velden. Bij West Ham moet hij vermoedelijk concurreren met onder anderen Andy Carroll en Enner Valencia. Volgens bestuurder David Gold aast de subtopper uit de Premier League op nog een offensieve versterking. Eerder werden Carlos Bacca en Mario Gómez genoemd. Diafra Sakho is op weg naar de uitgang bij de Londense club.

Calleri begint donderdag aan de Olympische Spelen met het Argentijnse elftal.

Calleri kwam in het shirt van Boca Juniors tot 21 goals, waaronder deze beauty.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.