Calabro: 'Adeleye moet verdiende loon krijgen'

De diagnose van een gebroken neus sterkt VVV-spits Sandro Calabro in zijn idee dat Sparta-verdediger Ayodele Adeleye moet boeten voor zijn actie.

Calabro: 'Adeleye moet verdiende loon krijgen'

Calabro moest dinsdag in de eerste helft het veld ruimen. In een duel raakte Adeleye de spits van VVV-Venlo zodanig in het gezicht, dat die bloedend naar de kleedkamer moest. Het bekerduel met Sparta Rotterdam was voor hem ten einde.

Onderzoek wees uit dat de neus van Calabro gebroken is. 'Ik moet nu een speciaal kapje voor mijn gezicht laten maken', zei de aanvaller tegen Elf Voetbal. 'Dat gebeurt morgen. Ik denk niet dat ik vrijdag speel. De zwelling neemt alleen maar toe, dus het risico om te spelen is te groot.'

Adeleye claimde na afloop van de bekerontmoeting dat er geen opzet in het spel was. Calabro ziet het anders en wil dat de aanklager van de KNVB actie onderneemt tegen de verdediger van Sparta. VVV verloor de KNVB-bekerwedstrijd na strafschoppen.

'Normaal ben ik niet iemand die zijn collega's zwart maakt', zei de spits. 'Maar Adeleye moet zijn verdiende loon krijgen. Zeker nu blijkt dat hij me een gebroken neus heeft bezorgd. De beelden liegen niet. Voor de KNVB is dit een mooi moment om nog eens duidelijk te maken dat dit soort dingen niet kunnen op een voetbalveld.'

Bekijk hier al onze video's