Cairo: 'Ik wilde altijd al een keer in het geel spelen'

Ellery Cairo waarschuwt voor een te snel vertrek uit Nederland. 'De stap naar het buitenland lijkt mooi, maar de werkelijkheid is vaak minder rooskleurig', zegt de 29-jarige aanvaller in de nieuwe Voetbal International.

Cairo: 'Ik wilde altijd al een keer in het geel spelen'

Cairo kan het weten. In Duitsland kende hij pieken en dalen bij SC Freiburg en Hertha BSC. Zijn verblijf bij Championship-club Coventry City liep uit op een enorme sof. Alle mooie plannen van manager Iain Dowie bleken na een paar wedstrijden weinig waard.

De voorgeschotelde tactiek ging over boord. 'Alle ballen vlogen over me heen, ik kreeg nooit de kans in een wedstrijd te komen. Ik voelde me doodongelukkig. Al gauw kwam ik tot de conclusie: ik hoor niet thuis in het Engelse voetbal.'

Na vijf jaar buitenland voelt NAC Breda als een verademing. 'Die kans wilde ik niet laten lopen', zegt Cairo. 'NAC is een mooie club en bovendien - het klink misschien een beetje raar - wilde ik altijd al een keer in het geel spelen. Het is van jongs af aan mijn lievelingskleur.'

In de nieuwe Voetbal International spreekt Cairo ook over onder meer de rol van Arjan de Zeeuw en de patatzaak. Klik hier voor de inhoud van VI nummer 28.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen