Cabral treedt definitief in voetsporen Rijsbergen en Rep

Reacties

Jerson Cabral heeft zijn overgang naar SC Bastia afgerond. De 25-jarige aanvaller heeft zich voor drie jaar verbonden aan de Franse club.

Cabral treedt definitief in voetsporen Rijsbergen en Rep

Na zijn vertrek bij FC Twente had Cabral de clubs voor het uitzoeken. Er werd gesproken met SC Lokeren, maar de keuze is gevallen op SC Bastia. De aanvaller tekende dinsdag een contract tot medio 2019 bij de club uit de Ligue 1. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Wim Rijsbergen en Johnny Rep, die eind jaren zeventig speelden voor Les Lions.

Cabral maakte zijn debuut als prof bij Feyenoord. Na een spectaculair begin in De Kuip ging het snel bergafwaarts met de aanvaller, die in 2012 koos voor een transfer naar FC Twente. Na een matig eerste jaar werd hij verhuurd aan achtereenvolgens ADO Den Haag en Willem II.

Veel succes leverde dat niet op, maar het afgelopen seizoen leefde Cabral onder trainer René Hake helemaal op bij Twente en was de linkspoot in 24 wedstrijden goed voor zes goals en vijf assists in de Eredivisie. Dat leverde hem veel belangstelling op van clubs uit het buitenland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.