Cabaretier bezit gestolen UEFA Cup

PSV-supporter en cabaretier Theo Maassen heeft woensdagavond in het NOS-programma 'Na elven' de bij PSV vermiste UEFA Cup overhandigd aan presentator Jack van Gelder. Maassen had de beker uit het PSV-stadion gestolen om hem cadeau te geven aan een vriend die een kind had gekregen. Ook onvrede met het toenmalige beleid van 'zijn' club speelde mee: 'Ik was gewoon pissig op PSV.'

Cabaretier bezit gestolen UEFA Cup

De Eindhovenaar kwam op het idee de replica van de beker, die PSV in 1978 won, mee te nemen toen hij een gastrol speelde in de televisieserie 'All Stars'. In augustus 2000 vonden hiervoor opnames plaats in het Philips Stadion en Maassen speelde daarin een rol als suppoost. Toen hij in een scène de UEFA Cup in zijn handen mocht houden, besloot hij de beker mee naar huis te nemen.

PSV-persvoorlichter Pedro Salazar spreekt dit verhaal echter tegen: 'We weten ongeveer hoe dat destijds gebeurd is. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat Maassen daar zelf bij betrokken was.' PSV deed kort na de diefstal aangifte van haar allereerste Europa Cup en liet via de UEFA een nieuwe replica maken. Salazar: 'Binnen de club is geld, maar vooral veel tijd besteed aan het oplossen van het mysterie. Clubmensen hebben er slapeloze nachten van gehad. Nu komt die meneer Maassen vertellen dat hij de beker al die tijd heeft gehad. Ik vind dit een heel slechte grap.' Het maken van een nieuwe replica kost volgens Salazar tussen de vijfentwintig- en dertigduizend gulden.

Voor de camera's toonde de cabaretier berouw en stortte zich met een bedeesd 'Ik had het niet moeten doen' in de armen van Stan Valckx, die ook in de uitzending zat. De voormalige PSV-verdediger wist zich, net Van Gelder, met de situatie nauwelijks raad, maar besloot toch troostend een arm om de bedroefde cabaretier heen te slaan. Maassen stelde dat Valckx de beker maar mee terug moest nemen naar het PSV-stadion, maar de Limburger wilde hier niets van weten: 'Je komt hem morgen (donderdag.red) maar zelf brengen.' Dat kan hij volgens Salazar vergeten: 'Wij werken niet mee aan een goedkope publiciteitsstunt van Maassen. We zullen vandaag in ieder geval contact opnemen met de politie.' Maassen zelf zei in Na Elven niet te beseffen wat de consequenties van zijn daad zijn. 'Het is natuurlijk een strafbaar feit', erkende hij.

Bekijk hier al onze video's