BVB-baas bluft richting Engelse top: 'Sancho wil volgens mij niet weg'

Reacties

Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke heeft goede hoop dat Jadon Sancho volgend seizoen nog in het Signal Iduna Park speelt. De bestuurder waarschuwt de Premier League-clubs dat de Duitse grootmacht het toptalent zeker niet makkelijk zal laten gaan.

BVB-baas bluft richting Engelse top: 'Sancho wil volgens mij niet weg'
© Pro Shots

Sancho maakte in 2017 de overstap van Manchester City naar Dortmund met het oog op speeltijd. Hij ontwikkelde zich in Duitsland stormachtig. Dit seizoen is de negentienjarige aanvaller net als vorig seizoen een van de grote smaakmakers in de Bundesliga. Sancho staat na 22 wedstrijden al op veertien goals en is met veertien assists na Thomas Müller degene die het vaakst een doelpunt heeft voorbereid.

In Engeland wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Sancho. Chelsea wordt vaak genoemd als zijn toekomstige club en volgens Engelse media staat Manchester United nu op pole position om komende zomer toe te slaan.

Watzke spreekt tegenover de BBC over de toekomst van Sancho: 'Volgens mij heeft hij het gevoel dat wij als club een goede toekomst hebben. Volgens mij wil hij niet vertrekken. We hebben een goede relatie met hem en zijn zaakwaarnemers en we gaan ongetwijfeld in gesprek.'

Dortmund strijdt met Sancho dit seizoen nog op meerdere fronten. In de Bundesliga is de achterstand op koploper Bayern München met nog tien speelrondes te gaan vier punten. In de Champions League verdedigt BVB bij de return in de achtste finale een 2-1 voorsprong op bezoek bij Paris Saint-Germain.

Watzke maakt nog maar eens duidelijk dat het Dortmund echt te doen is om de prijzen. De club wil niet als springplank naar de absolute top fungeren. 'Het gaat ons niet om geld. Het beste scenario voor ons is dat hij blijft. We hebben genoeg geld. We willen titels. Dit team heeft veel meer potentie met Jadon dan zonder Jadon.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.