Büttner duikt na bijzonder half jaar op in Waalwijk

Reacties

Alexander Büttner houdt in de komende periode zijn conditie op peil bij RKC Waalwijk. De linksback met een verleden bij onder andere Vitesse en Manchester United heeft een bijzonder half jaar achter de rug.

Büttner duikt na bijzonder half jaar op in Waalwijk
© Pro Shots

Büttner speelde verdeeld over twee periodes 162 Eredivisie-wedstrijden in het shirt van Vitesse, zijn laatste profwedstrijd dateert echter alweer van 18 juli 2020. Toen speelde hij met New England Revolution in de Major League Soccer tegen DC United. Afgelopen winter tekende Büttner een contract bij Apollon Limassol op Cyprus, maar daar was de vleugelverdediger na een paar weken alweer vertrokken.

Volgens het kamp van Büttner was dat omdat de club enkele contractuele afspraken niet nakwam, in Cypriotische media werd geklaagd over de fysieke gesteldheid van Büttner. Richting het nieuwe seizoen sluit de 32-jarige linksback dus aan bij RKC, waar trainer Joseph Oosting voor de groep staat. Het is niet de eerste keer dat RKC een ervaren speler laat meetrainen met de groep, in het verleden verschenen ook spelers als Gregory van der Wiel en Vurnon Anita op de training van de Brabanders.

RKC moet de eerste nieuweling nog aan de selectie toevoegen. Met Thierry Lutonda en Ayman Azhil hield de club wel twee gehuurde spelers binnen de gelederen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.