Bundesliga als lichtend voorbeeld: midweekse kraker en vóór 30 juni klaar

Reacties

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin stelt dat de terugkeer van de Bundesliga een enorme en positieve stap is en hoopt dat Duitsland een voorbeeld zal zijn voor de rest van de Europese voetbalwereld.

Bundesliga als lichtend voorbeeld: midweekse kraker en vóór 30 juni klaar
© Pro Shots

Woensdag besloten de Duitse autoriteiten groen licht te geven voor de hervatting van de Bundesliga. Volgens Ceferin is dat het 'resultaat en een constructieve dialoog en zorgvuldige planning tussen het voetbal en de politiek'. 'Ik vertrouw erop dat Duitsland een lichtend voorbeeld zal zijn voor ons allemaal over hoe we het voetbal kunnen terugbrengen in ons leven, met al zijn spanning, emotie en onvoorspelbaarheid.'

Hoewel het spelen in lege stadions toch iets van de charme afhaalt, kan de liefhebber van de Bundesliga de komende weken zijn hart ophalen. Op zaterdag 16 mei staat bij de hervatting van de competitie meteen de derby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 op het programma. De zondag erna gaat Bayern München op bezoek bij Union Berlin, maandag speelt het Bayer Leverkusen van Peter Bosz tegen Werder Bremen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarna wordt er elk weekend gevoetbald in de Bundesliga, die volgens de planning vóór 30 juni - de oorsponkelijke einddatum van spelerscontracten - klaar is. De laatste speeldag staat op de rol voor zaterdag 27 juni. Om op tijd klaar te zijn, staan er twee midweekse speelronden op het programma. De 28ste speelronde op 26 en 27 mei - met de topper tussen Dortmund en Bayern - en de 32ste speelronde op 16 en 17 juni.

Of het ook haalbaar is het programma op die manier af te werken, hangt volgens DFL-baas Christian Seifert af van de verantwoordelijkheid die elk individu moet nemen. 'We spelen onder voorwaarden. Elke speelronde is een kans om te bewijzen dat we de volgende verdiend hebben.' Rechtenhouder Sky heeft al bekendgemaakt dat de eerste speelronde na de hervatting voor iedereen in Duitsland gratis te bekijken is.

Bekijk op onze competitiepagina het volledige programma van de Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.