Buitenlands avontuur voor Hemmen bij BK Häcken

Reacties

Michiel Hemmen heeft een nieuwe club gevonden. De 28-jarige spits stapt transfervrij over naar het Zweedse BK Häcken. Na drie seizoenen bij SC Cambuur liep de verbintenis van de aanvaller deze zomer af in Leeuwarden.

Buitenlands avontuur voor Hemmen bij BK Häcken

Eerder had Hemmen al laten weten dat hij in principe naar het buitenland of een Eredivisie-club wilde. Toch hoopte NAC-trainer Robert Maaskant op Hemmen. De Bredanaars, die afgelopen seizoen degradeerden naar de Jupiler League, moeten nu evenwel verder zoeken.

De Zweedse nummer acht, in Zweden is de competitie al zeventien duels onderweg, maakt immers bekend dat Hemmen voor een jaar is vastgelegd. Bij zijn nieuwe club komt Hemmen een landgenoot tegen. Niels Vorthoren werd recent overgenomen van MVV Maastricht als opvolger van de naar Feyenoord vertrokken Simon Gustafson.

Vorig seizoen raakte Hemmen bij Cambuur op een zijspoor en kwam hij maar tot drie goals in twaalf competitieduels. In het seizoen daarvoor was hij zeven keer trefzeker in zestien duels, terwijl hij in het kampioensjaar daarvoor met 17 goals in 27 optredens nog een flink aandeel had gehad. Voor zijn tijd in Leeuwarden kwam Hemmen uit voor AGOVV Apeldoorn, BV Veendam en FC Volendam.

Voor de lange spits is het zijn tweede buitenlandse club. Eerder speelde hij drie duels voor het Belgische Westerlo. Woensdag staat Hemmen al voor het eerst op het trainingsveld van Häcken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.