Buitenlands avontuur lonkt voor Veltman

Reacties

Joël Veltman heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De 28-jarige verdediger staat in de concrete belangstelling van meerdere clubs uit de Premier League, een Italiaanse topclub en het Franse Olympique Marseille.

Buitenlands avontuur lonkt voor Veltman
© Pro Shots

Veltman, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep en sinds het seizoen 2012/13 uitkomt in de hoofdmacht, heeft in Amsterdam nog een éénjarig contract. Toch is de kans heel groot dat hij deze zomer vertrekt. Er is veel interesse in de 21-voudig international, die zelf ook openstaat voor een buitenlands avontuur.

Zo is Olympique Marseille al langere tijd gecharmeerd van Veltman. De scouts van de Franse topclub bekeken veel duels van de verdediger, die in de voorbije jaren zowel rechtsback als centrale verdediger speelde. Ook trainer André Villas-Boas wil Veltman graag naar zijn club halen, maar zo ver is het nog niet. Olympique Marseille heeft te maken met de regels van de financial fair-play en moet zodoende nog afwachten wat er qua budget mogelijk is op de transfermarkt.

In de tussentijd heeft ook een Italiaanse topclub verregaande interesse kenbaar gemaakt, terwijl meerdere clubs uit de Premier League al langere tijd hengelen naar Veltman. Het betreft onder meer een aantal Engelse clubs die momenteel in een strijd verwikkeld zijn om lijfsbehoud, waardoor zij pas zaken kunnen doen als er nog een seizoen op het hoogste niveau is afgedwongen.

In februari gingen we al in op de waarde van Joël Veltman voor Ajax
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer J. Veltman
Meer over J. Veltman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.