Buijs benoemt nieuwe aanvoerder: 'Hij belichaamt onze werkwijze'

Reacties

Mo El Hankouri is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. De 24-jarige aanvaller die werd omgeturnd tot vleugelverdediger neemt de band over van Azor Matusiwa, die vertrok naar Stade Reims. Trainer Danny Buijs heeft Michael de Leeuw en Bart van Hintum benoemd tot tweede en derde aanvoerder.

Buijs benoemt nieuwe aanvoerder: 'Hij belichaamt onze werkwijze'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Met enkele ervaren krachten in de ploeg is de keuze voor El Hankouri wellicht een onverwachte, maar volgens Buijs juist een logische. 'Mo heeft zich sinds zijn komst naar FC Groningen, tweeënhalf jaar geleden, zowel op als buiten het veld enorm ontwikkeld', legde Buijs uit op het clubkanaal van Groningen.

'Hij is als voetballer gegroeid en als mens. Daarnaast belichaamt hij onze werkwijze bij de club. Ook Mo speelt wel eens een mindere wedstrijd, maar hij geeft altijd alles voor het team. Bij ons mág je een keer een mindere wedstrijd spelen, dat gebeurt elke speler, maar je kunt wel altijd je taken uitvoeren en maximale energie aan het team geven. Dat doet Mo elke dag.'

Toch denkt Buijs dat er niet zoiets is als één aanvoerder die alles regelt. 'We doen het als team. Mo krijgt als aanvoerder steun van Michael de Leeuw en Bart van Hintum. Maar ook ervaren jongens als Mike te Wierik en Wessel Dammers hebben hun rol. Maar uiteindelijk kan er maar één speler de band dragen en dat is in eerste instantie Mo.' Technisch directeur Mark-Jan Fledderus gaf onlangs al in gesprek met VI aan dat hij met El Hankouri om de tafel wil over een nieuw contract.

De eerste wedstrijd waarin El Hankouri de band draagt is niet de minste, namelijk de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen. Buijs heeft zijn selectie, die op Deadline Day nog flink werd aangevuld, bijna compleet. 'Het wordt een interessante confrontatie, waarbij met de steun van een uitverkochte Euroborg wij het niveau willen halen zoals in onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen FC Utrecht.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.