Buffon vraagteken, De Sciglio nog in lappenmand

Reacties

Het is nog maar de vraag of Gianluigi Buffon vrijdag in actie kan komen voor Italië, dat dan Costa Rica treft. Ook de inzetbaarheid van Mattia De Sciglio is bijzonder twijfelachtig.

Buffon vraagteken, De Sciglio nog in lappenmand

Buffon liep kort voor het treffen met Engeland van zaterdag (2-1 zege) een enkelblessure op. Hij rekende erop voor de wedstrijd tegen Costa Rica fit te zijn, maar teamarts Enrico Castellacci betwijfelt of dat gaat lukken: 'Hij heeft niet alleen een enkelkneuzing, maar ook last van zijn knie. Gelukkig zijn de banden niet beschadigd.'

'We gaan zijn gesteldheid de komende dagen telkens evalueren. We hopen dat hij snel terugkeert, maar of hij tegen Costa Rica kan meedoen durf ik niet te zeggen', vervolgt Castellacci. Indien Buffon dat treffen mist, staat Salvatore Sirigu weer in de basis. Hij krijgt de voorkeur boven Mattia Perin van bondscoach Cesare Prandelli.

Linkerverdediger De Sciglio ontbrak tegen Engeland vanwege kuitklachten. De wedstrijd tegen Costa Rica lijkt voor hem niet haalbaar. 'Op dit moment kan hij nog niet trainen', vertelt Castellacci. Dat impliceert dat Giorgio Chiellini vrijdag vermoedelijk weer als linksachter zal acteren. Na de ontmoeting met Costa Rica sluit Italië de groepsfase volgende week dinsdag af met een wedstrijd tegen Uruguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.