Buffon (44) weet van geen ophouden en verlengt contract met twee jaar

Reacties

Gianluigi Buffon heeft zijn contract bij Parma verlengd. De legendarische Italiaanse doelman, die op 28 januari 44 jaar oud werd, tekent bij tot medio 2024 en gaat dus door tot hij 46 jaar is.

Buffon (44) weet van geen ophouden en verlengt contract met twee jaar
© Pro Shots

Buffon keerde in juni 2021 terug bij Parma, nadat hij bij Juventus nog maar weinig onder de lat stond. Dit seizoen is de sluitpost wel eerste keeper, zo kwam hij al 23 keer in actie voor de huidige nummer dertien van de Serie B. Op 19 november 1995 begon zijn avontuur. De destijds zeventienjarige jongen uit Carrara stond toen in de basis in het thuisduel met AC Milan (0-0). Buffon had bij Parma ploeggenoten als Dino Baggio, Fabio Cannavaro en Gianfranco Zola.

Na zes jaar bij Parma verkaste hij naar Juventus, waar hij zou uitgroeien tot een absoluut icoon. In negentien seizoenen speelde hij liefst 685 wedstrijden voor De Oude Dame. Alleen Alessandro Del Piero (705) speelde vaker voor Juve. Gedurende zijn periode bij Juventus groeide Buffon ook uit tot de speler met de meeste interlands voor Italië. Hij keepte in totaal 176 wedstrijden voor zijn land, en won in 2006 het WK.

Na een ongekend succesvolle periode in Turijn, die kort onderbroken werd met één seizoen bij Paris Saint-Germain, keerde Buffon terug naar zijn eerste liefde Parma. Hier arriveerde hij als een absolute held, die door heel voetbalminnend Italië op handen wordt gedragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.