Buffel blijft Genk trouw na flirt met Club Brugge

Reacties

Thomas Buffel begint aan zijn negende seizoen met RC Genk na een akkoord over een nieuw contract. De 36-jarige middenvelder wees een 'aanlokkelijk' aanbod van Club Brugge van de hand.

Buffel blijft Genk trouw na flirt met Club Brugge

Buffel is sinds 2009 verbonden aan Genk, maar een einde aan de lange samenwerking leek in zicht. De onderhandelingen over een nieuw contract bleven lang vruchteloos, terwijl de middenvelder ook de kans kreeg bij Club Brugge te gaan spelen.

Buffel ging ook praten met Brugge. 'In eerste instantie puur uit nieuwsgierigheid. Maar het aanbod was wel aanlokkelijk. Dus moest ik de pro's en de contra's tegen elkaar afwegen', vertelde de voormalig Feyenoorder in Het Nieuwsblad.

Op persoonlijk vlak was Club Brugge aantrekkelijk voor Buffel, die zou terug kunnen keren in zijn geboortestad. 'Ik kon met de kinderen terugkeren naar de familie, wat voor stabiliteit zou zorgen (Hij verloor begin dit jaar zijn echtgenote na een slepende ziekte, red.).'

Buffel koos uiteindelijk toch voor nog een jaar Genk. Maandag werd dat bezegeld met handtekeningen. 'Ik word door de fans op handen gedragen. Dat ze een petitie hielden om me in Genk te houden, heeft me enorm geraakt', aldus de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.