Bryan Smeets lijkt opnieuw titelrace te beslissen

Sparta Rotterdam heeft zichzelf zondagmiddag lelijk in de vingers gesneden. De formatie van trainer Henk Fraser ging in eigen huis onderuit tegen TOP Oss en lijkt het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie te kunnen vergeten.

Sparta Rotterdam
1 - 4
TOP Oss
TOP Oss

Koploper FC Twente won vrijdagavond met enige moeite van Telstar (1-0) en vergrootte de voorsprong op Sparta zo naar tien punten. De Rotterdammers kregen zondagmiddag de mogelijkheid om daar weer drie punten vanaf te halen. De thuisploeg begon nog goed op Het Kasteel: in de zevende minuut opende Deroy Duarte de score op aangeven van Mohamed Rayhi: 1-0.

TOP Oss gaf zich echter niet zomaar gewonnen kwam in de twintigste minuut op gelijke hoogte via Hennos Asmelash. Sparta ging naarstig op zoek naar de 2-1, maar kreeg twintig minuten voor tijd het deksel op de neus. Bryan Smeets zette de bezoekers namelijk op voorsprong. Een minuut later was de middenvelder ook betrokken bij de 1-3. Smeets werd de diepte in gestuurd en haalde uit. Roy Kortsmit had nog een antwoord, maar de rebound was voor Huseyin Dogan, de spits maakte er in de slotfase ook nog 1-4 van.

Smeets lijkt zo drie jaar na zijn memorabele doelpunt namens De Graafschap tegen Ajax opnieuw een titelrace te beslissen. Sparta heeft door de verrassende nederlaag namelijk nog maar vier wedstrijden om tien punten goed te maken op FC Twente. De Tukkers kunnen komende vrijdag op bezoek bij Jong Ajax het kampioenschap binnenhalen.