Brussel ontvangt fans van AZ én Antwerp wel met open armen

Reacties

Supporters van AZ mogen volgende week donderdag gewoon aanwezig zijn bij de Europese uitwedstrijd tegen Antwerp FC. De wedstrijden in het tweeluik tussen de club worden niet in de stadions van de teams afgewerkt en dat brengt een hoop organisatie en frustratie met zich mee.

Brussel ontvangt fans van AZ én Antwerp wel met open armen

Door het instorten van een deel van het stadiondak moest AZ op zoek naar alternatieven voor de heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League, FC Twente stelde zijn stadion beschikbaar voor het duel op donderdag. Het gebaar werd gewaardeerd, maar niet door de Belgische fans. Zij zijn op last van de Enschedese autoriteiten niet welkom in de Grolsch Veste.

Vanuit België werd boos gereageerd, maar het lijkt er niet op dat uitfans worden toegelaten in Enschede. Andersom is dit wel het geval, zo bevestigde de burgemeester van Brussel. Omdat het stadion van Antwerp FC niet voldoet aan de Europese eisen, moest ook de tegenstander van AZ een ander onderkomen zoeken voor het tweeluik.

Een oplossing werd gevonden via het Koning Boudewijnstadion (zie hoofdfoto), waar normaal gesproken alleen het nationale team van België speelt. Philippe Close, de burgemeester van Brussel, heeft er totaal geen problemen mee dat er straks fans uit Antwerpen en Alkmaar naar de hoofdstad komen. 'Ze zijn allemaal welkom. Natuurlijk moeten de fans van Antwerp en AZ naar hier komen om hun team te steunen. Brussel zal ze met open armen ontvangen.'

Dat is allemaal volgende week donderdag aan de orde, eerst wacht dus nog de wedstrijd in Nederland. Antwerp FC heeft een groot scherm in het eigen Bosuilstadion laten zetten, zodat duizenden fans alsnog in een stadion naar de wedstrijd kunnen kijken. In Brussel mogen 25 duizend supporters van Antwerp FC aanwezig zijn.

Dit moet je weten over de tegenstanders van AZ, Feyenoord en PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.