Bruno Fernandes: terugbetalen van loyale Ten Hag is extra drijfveer

Reacties

Bruno Fernandes is Erik ten Hag meer dan dankbaar voor het vertrouwen dat hij van de Nederlander heeft gekregen. Niet alleen als speler, maar ook als tweede captain, achter Harry Maguire. De Portugees prijst de Manchester United-manager voor het naar buiten toe altijd steunen van zijn spelers.

Bruno Fernandes: terugbetalen van loyale Ten Hag is extra drijfveer
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Manchester United
Manchester United

Fernandes is in Engeland vaak geprezen om de impact die hij gehad heeft op Old Trafford, maar kritiek was er ook op onder meer het 'te emotionele' gedrag van de 28-jarige Portugees. De kritiek was bijvoorbeeld hevig na de 7-0 nederlaag van Untied op bezoek bij Liverpool op 5 maart van dit jaar. Uit frustratie gaf hij in die wedstrijd een assistent-scheidsrechter een duw in de rug. Er werd opgeroepen tot het afnemen van de aanvoerdersband, maar Ten Hag wilde daar niets van weten.

In de aanloop naar de FA Cup-finale dacht Fernandes terug aan die lastige periode in dit seizoen. 'Ik voel dat hij erg blij is met hoe ik train, hoe ik speel en de manier waarop ik mijn passie laat zien. Hij beseft hoe betrokken ik ben. Dat leidt er toe dat ik soms weleens dingen doe die ik eigenlijk niet moet doen', zegt de aanvallende middenvelder tegenover de BBC.

Fernandes is blij met hoe Ten Hag hem naar buiten toe altijd heeft verdedigd: 'Ik zal nooit iets doen dat slecht is voor het team of mijn ploeggenoten. Dat weet hij, dat is waarom hij mij verdedigt. Hij laat zien dat hij je beschermt, maar wel altijd met een verwachting. Als je iemand verdedigt, verwacht je ook wat terug, zodat je een reden hebt om diegene te beschermen.' Fernandes vertelt dat hij dit seizoen twee of drie naar het kantoor van Ten Hag is geroepen om te praten over wat veranderd moest worden. Tot blijdschap van de spelmaker bleef wat besproken werd altijd binnenskamers.

Het eerste seizoen van Ten Hag bij United eindigt zaterdagmiddag met de FA Cup-finale tegen Manchester City. FA Cup-winst moet voor United het einde zijn van een volgens Fernandes positief seizoen, niet een succesvol seizoen. 'Bij succesvol hoort bij deze club het winnen van de Premier League of Champions League. Dat heeft te maken met de geschiedenis van de club, die groots is.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.