Brugts maakt indruk bij Barcelona met hattrick binnen acht minuten

Esmee Brugts maakte zaterdag grote indruk bij haar club Barcelona. De twintigjarige aanvaller was in het thuisduel met Eibar drie keer trefzeker binnen acht minuten: 5-0.

Brugts begon in de basis, maar wachtte tot de tweede helft met scoren. Na een klein uur spelen zorgde de Nederlandse op aangeven van Caroline Hansen met een prachtig hakje voor de 2-0. Drie minuten later was het opnieuw raak voor Brugts na een simpele intikker en in de 66ste minuut maakte de spits op aangeven van Lucia Corrales haar hattrick compleet.

Het waren pas de eerste doelpunten voor Brugts in het shirt van haar nieuwe club. De linksback van Oranje maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van PSV naar Barcelona, maar kwam tot deze zaterdag nog niet tot scoren.

Met de overwinning onderstreept Barcelona haar dominantie in La Liga Femenina wederom. De Catalanen verloren nog geen wedstrijd in de competitie en hebben negen punten voorsprong op nummer twee Levante.