Broos roept gestopte Song weer op voor Kameroen

Reacties

Hugo Broos hoopt dat Alex Song terugkomt op zijn besluit om te stoppen als international. De Belgische bondscoach van Kameroen heeft de 28-jarige middenvelder van West Ham United opgeroepen voor het tweeluik met Zuid-Afrika van later deze maand in het kader van de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2017.

Broos roept gestopte Song weer op voor Kameroen

Song behoort tot de voorselectie van 27 spelers die de vorige maand als bondscoach benoemde Broos donderdag tijdens een persconferentie bekendmaakte. In januari 2015 maakte de Barcelona-huurling juist nog bekend niet langer voor zijn land te willen uitkomen. Dat besluit volgde op verdenkingen van matchfixing tijdens het WK-duel met Kroatië (0-4, Song kreeg rood) en zijn afwezigheid in de selectie voor het Afrika Cup-toernooi van 2015.

Volker Finke, de man die Song vorig jaar passeerde, is nu vervangen door Broos. 'Ik heb Alexandre Song gezien in Londen', zei de 63-jarige ex-trainer van onder meer Club Brugge, Anderlecht en RC Genk donderdagmiddag. 'Ik heb wedstrijden van hem bekeken en heb met hem gesproken. Ik heb geprobeerd hem te overtuigen. Ik weet dat hij problemen heeft gehad na het WK in Brazilië. Voor mij is het duidelijk dat we een speler als Song goed kunnen gebruiken.'

Broos voegde eraan toe dat hij de indruk had dat de voormalige speler van Arsenal een eventuele invitatie zou accepteren. 'Uiteindelijk is hij degene die moet beslissen: komt hij of komt hij niet', zei de bondscoach. De Belgische oud-international probeerde ook Joël Matip aan zijn selectie toe te voegen, maar de 24-jarige verdediger van Schalke 04 had volgens Broos geen trek in een vervolg van zijn interlandloopbaan. Matip speelde al 27 keer voor Kameroen, voor het laatst op het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.