Brood lacht om 'onzinnige' beschuldigingen van Affane

Trainer Ruud Brood van Roda JC Kerkrade is niet onder de indruk van de uitspraken van Amin Affane in de Zweedse media. De jonge aanvaller van Chelsea speelde dit seizoen op huurbasis in het Parkstad Limburg Stadion, maar na herhaaldelijk wangedrag stuurden de Limburgers hem vorige week voortijdig terug naar Londen.

Brood lacht om 'onzinnige' beschuldigingen van Affane

In zijn geboorteland deed Affane een boekje open over zijn moeizame band met Brood. Die zou hem afwisselend hebben genegeerd en juist keihard de confrontatie hebben gezocht. De meest opmerkelijke beschuldiging van de buitenspeler betrof een dreigement dat de coach zou hebben geuit.

'Hij zei dat ze de optie in mijn contract zouden lichten en dan zou hij me drie jaar lang auto's laten wassen', aldus Affane. Brood vond in die woorden een bevestiging van zijn gevoelens. 'Zo'n interview zegt alles over hoe die jongen in elkaar zit', stelt de trainer.

'Je moest eens weten wat we allemaal hebben gedaan om hem op het juiste pad te krijgen', vertelt Brood aan Voetbal International. 'Ik heb hem lang beschermd, vertrouwen en kansen gegeven, maar op een bepaald moment houdt het op.'

'Dat besluit was heel breed gedragen: in de staf, op kantoor en ook in de spelersgroep. Nu is hij teleurgesteld en komt hij met de meest belachelijke beschuldigingen. Ze zijn zó onzinnig, dat ik er niet eens serieus op wil ingaan. Ik moest gewoon lachen toen ik die verhalen hoorde.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen