Brood gaat nieuwe uitdaging aan bij TOP Oss

Reacties

Ruud Brood is de nieuwe hoofdtrainer van TOP Oss. De zestigjarige oefenmeester is de opvolger van de onlangs vertrokken Klaas Wels.

Brood gaat nieuwe uitdaging aan bij TOP Oss
© Pro Shots

Voor Brood betekent de eenjarige overeenkomst met de Brabantse Keuken Kampioen Divisionist een terugkeer in het trainersvak na bijna zestien maanden afwezigheid. Op 28 februari 2022 werd Brood ontslagen bij ADO Den Haag en vervangen door Giovanni Franken.

Op dinsdag 27 juni begint Brood aan zijn eerste training als trainer van TOP. 'Wij zijn ontzettend blij om met een trainer als Ruud Brood aan de toekomst van TOP Oss te kunnen werken', luidt de reactie van technisch directeur Linton Posthumus. 'Hij is een trainer die de competitie goed kent en daarbij heel veel ervaring meebrengt. Deze ervaring betekent dat hij alle kennis in huis heeft om te gaan bouwen aan een stevig fundament voor de komende jaren.'

'TOP Oss is een club met uitstekende faciliteiten', reageert Brood. 'Ik heb enorm veel zin om ons team voetballend naar een plek te krijgen waarin dat duidelijk terug te zien is. Er zit potentie in deze club, aan mij nu de taak het maximale eruit te halen.'

Brood begon zijn carriére als hoofdtrainer bij Helmond Sport en werkte verder voor Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC, NEC, NAC Breda en ADO Den Haag. Ook fungeerde hij drie seizoenen als rechterhand van Phillip Cocu bij PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.