Bronzen Schild doet Groningen weinig: 'Morgen gewoon weer trainen'

Reacties

FC Groningen legde maandag beslag op de derde periode, maar dat interesseerde de ploeg na afloop van de 0-3 zege bij FC Emmen niet of nauwelijks. Trainer Dick Lukkien en doelpuntenmaker Romano Postema maakten duidelijk dat de ambities van de club veel verder liggen dan het gewonnen Bronzen Schild. Na de gebruikelijke triomfkiekjes ging de FC gauw huiswaarts.

Bronzen Schild doet Groningen weinig: 'Morgen gewoon weer trainen'
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 3
FC Groningen
FC Groningen

'Ik ben niet zo van de polonaise', vertelde Lukkien bij ESPN. 'Mooi dat we de periode pakken, maar ik ben vooral blij dat we de druk op Roda JC Kerkrade opvoeren. Ik ben trots op wat we hebben gedaan met z'n allen, met name de spelers. We voetballen al maanden heel goed, en ze hebben het dik verdiend dat het tot een prijs leidt', sprak de trainer, die niet onverdeeld tevreden was.

'Nee, ik vond het zelfs heel slordig. Dat heb ik ze na afloop ook gezegd: het was ruim voldoende om deze wedstrijd te winnen, maar we waren beneden ons niveau. We waren slordig en hadden vaker moeten scoren. Het waren denk ik wel prachtige goals, en we hebben de ruimtes uitstekend benut. Dat zijn mooie dingen.'

Van feest is geen sprake, benadrukte de trainer. 'Misschien gaan we een hapje eten, dat weet ik nog niet. Er staat niks gepland, morgen gewoon weer trainen. Vanavond ga ik naar Roda kijken, leuk om te zien wat zij gaan doen.'

'Het is een mooie prijs, ik ben er blij mee', begon Postema zijn interview nog diplomatiek, voordat zijn eerlijkheid opborrelde. 'Ik moet zeggen dat ik het alweer vergeten was. Ik zag vrouwen het veld oplopen met dat schild, toen dacht ik er weer aan. Ja, wij richten ons op de tweede plek. Of het een feest wordt? Ik denk het niet, eerlijk gezegd. Voor ons maakt het niet zoveel uit dat we hem hebben gewonnen', aldus Postema, die ook nog een persoonlijke prijs won als topscorer van de periode.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
4
FC Dordrecht
36
18
13
5
72-49
+23
67
5
ADO Den Haag
36
17
11
8
68-45
+23
62
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer R. Postema
Meer over R. Postema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.