Brobbey komt met schrik vrij na charge Bosz: 'Kon mijn benen wel breken'

Reacties

Spits Brian Brobbey en trainer Mitchell van der Gaag hebben genoten van de manier waarop Jong Ajax maandagavond Go Ahead Eagles heeft verslagen. Het werd een bijna perfecte avond, met één groot schrikmoment voor Brobbey.

Brobbey komt met schrik vrij na charge Bosz: 'Kon mijn benen wel breken'
© Pro Shots

De net achttienjarige spits verscheen zeer tevreden voor de camera van FOX Sports. Tegen Go Ahead maakte hij alweer zijn zesde goal in zijn laatste zes optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Met dank aan Danilo Pereira, die hem bij de 5-1 zege vroeg in de wedstrijd de tweede strafschop liet nemen. 'Normaal staat Danilo op de lijst, maar hij gunde het me. Erg lief van hem. Ik dacht ik ga hem maken. Het gaat de laatste tijd heel erg goed met scoren ja, klopt', aldus de jeugdinternational.

De onmacht bij Go Ahead uitte zich bij Gino Bosz ook in frustratie. De verdediger kreeg in de zeventigste minuut rood voor een spijkerharde overtreding op Brobbey. Het slachtoffer vertelde er luchtig over: 'Hij komt heel erg wild in ja, klopt. Ik kon mijn benen wel breken', zei Brobbey, die werd voorgelegd dat hij Bosz wel een hand gaf na de overtreding. 'Ik zei gewoon tegen hem top gespeeld', vervolgde de Ajacied. De opmerking van Brobbey was natuurlijk cynisch, Bosz kreeg van de VI-rapporteur een 2.

Reactie Van der Gaag
Vanaf de bank genoot Van der Gaag van het spel van Jong Ajax, dat door de overwinning de tweede plaats weer innam. De coach benadrukte dat zijn ploeg voor rust wel een erg hoog niveau haalde: 'De eerste helft van ons was genieten. Dan doen we in de rust nog maar net alsof we heel boos zijn over een aantal dingen. Dat ik gespeeld boos was, is misschien overdreven, maar als je zo'n hoog niveau haalt in de eerste helft dan weet je dat de tweede helft altijd wat minder gaat worden.'

Van der Gaag sloot af met dat hij van Jong Ajax maandagavond precies dat gezien heeft wat hij altijd van zijn elftal wil zien: 'Het plezier moet er vanaf stralen en dat is absoluut gebeurd. Jong Ajax staat voor plezier en kwaliteit. En als je gaat kijken, dan wil je dat van die jonge gasten zien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.