Brobbey kan weer spelen bij Ajax, minder goed nieuws over Henderson en Berghuis

Reacties

Ajax kan komend weekend weer beschikken over spits Brian Brobbey. De clubtopscorer kan minuten maken, hoewel trainer John van 't Schip geen duidelijkheid kon geven over het aantal.

Brobbey kan weer spelen bij Ajax, minder goed nieuws over Henderson en Berghuis
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Brobbey keerde vorige week al terug bij de wedstrijdselectie, maar in de zo dramatisch verlopen Klassieker bleef hij de hele wedstrijd op de bank. Tegen FC Twente zal hij hoogstwaarschijnlijk niet op de bank blijven. 'Het is de vraag hoe lang hij kan spelen', aldus Van 't Schip op het persmoment voor het duel van zondag.

Jordan Henderson en Steven Berghuis zijn er nog niet bij tegen de Tukkers. 'Hij is er principe vanaf volgende week weer bij', vertelde Van 't Schip over de Engelse middenvelder. Over Berghuis had de coach minder goed nieuws. 'Hij is nog steeds niet met de groep aan het trainen. Het is lastig om daar verder iets over te zeggen. Een paar weken geleden hadden we hem er bijna weer bij, vanaf die tijd is hij toch aan het kwakkelen met zijn knie en rug.'

Henderson kwam 17 maart voor het laatst in actie, het laatste optreden van Berghuis dateert alweer van bijna twee maanden geleden. De aanvaller speelde - en scoorde - op 22 februari in de uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. Wie wel dit weekend terugkeert, is Borna Sosa. De Kroatische linksback was de dagen voor De Klassieker ziek, maar trainde deze week weer mee.

Richting het duel met FC Twente, en ook in de weken daarvoor, is het onrustig bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.