Britse autoriteiten geven sterk statement af met rigoureus stadionverbod

Reacties

De 24-jarige Antonio Neill kan de komende drie jaar geen enkele professionele voetbalwedstrijd in Groot-Brittannië bezoeken. Dat is de uitkomst van een strafzaak die werd gestart tegen de man die racistische berichten stuurde naar Brentford-spits Ivan Toney.

Britse autoriteiten geven sterk statement af met rigoureus stadionverbod
© Pro Shots

De straf voor Neill is het eerste stadionverbod dat uitgedeeld is onder de nieuwe wet die vorig jaar werd aangenomen. De wet moet het makkelijker maken om online haatberichten te bestraffen. Toney (foto) onthulde in oktober het bericht dat hij via Instagram van Neill had ontvangen. Daarna kwamen de autoriteiten in actie. In de rechtbank in Newcastle bekende Neill schuld.

Het stadionverbod geldt voor alle profwedstrijden in Groot-Brittannië. Bovendien mag Neill geen vriendschappelijke wedstrijden van de Engelse nationale ploeg in het buitenland bezoeken. Hij is ook niet welkom bij Europese wedstrijden van Engelse teams die in het buitenland worden gespeeld.

Brentford onderstreept in een reactie het belang van de zware straf voor Neill. 'Toney is met regelmaat het slachtoffer van misselijkmakende berichten en we willen dat er actie wordt ondernomen. Er is geen plek voor racisme', laat de club weten. Kick It Out, een organisatie die in het Engelse voetbal strijdt tegen racisme, noemt de straf voor de jongeman uit Blyth 'een mijlpaal'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.