Briljante goal bezorgt tien Ajacieden kostbaar punt in Youth League

Ajax Onder-18 heeft een kostbaar punt uit het vuur gesleept op bezoek bij Napoli in de Youth League. Na de eclatante overwinning van vorige week (5-1) op De Toekomst volgde nu een heldhaftig gelijkspel in Napels: 1-1.

Trainer Frank Peereboom.

Binnen een halfuur keken de Amsterdamse talenten tegen een achterstand aan. Een overtreding van Raphaël Sarfo leidde tot een penalty voor Napoli. Het buitenkansje werd feilloos benut door de achttienjarige Leonardo Rossi, afgelopen zomer overgekomen van AC Milan.

De ploeg van trainer Frank Peereboom maakte het zichzelf erg lastig door vlak voor rust tegen een onnodige rode kaart aan te lopen. Middenvelder Olaf Gorter verspeelde de bal rond de middenlijn en wilde zijn fout gelijk herstellen. Een pittige tackle met al geel op zak betekende dat Ajax de hele tweede helft met tien man doormoest.

Ajax bleef desondanks constant aandringen op jacht naar een kostbaar punt. Dat kwam er ook. Aanvoerder Jorrel Hato, pas 16 jaar, zette een combinatie op, sleepte de bal langs een tegenstander en schoot keurig binnen.

Door het zwaarbevochten gelijkspel houdt Ajax de leeftijdsgenoten van Napoli op zes punten afstand. Koploper Liverpool is met negen punten uit drie duels nog soeverein. De voorsprong op nummer drie Rangers bedraagt vier punten.