Briljante Asensio voorkomt in extremis nieuwe teleurstelling Real

Reacties

Real Madrid is door het oog van de naald gekropen tegen Leganés donderdagavond. Het heenduel in het toernooi om de Copa del Rey werd in extremis gewonnen door de Spaanse grootmacht (0-1).

Briljante Asensio voorkomt in extremis nieuwe teleurstelling Real

De Koninklijke trad aan met een sterk gewijzigd elftal. Verdedigers Raphaël Varane en Dani Carvajal waren van de partij, maar verder waren de vaste krachten voornamelijk afwezig. Zo ontbraken Gareth Bale en de veelbesproken Cristiano Ronaldo. De Portugese superster werd door trainer Zinedine Zidane buiten de selectie gelaten, met het oog op het drukke programma van de Madrilenen.

Het is overigens niets nieuws, want ook tijdens de bekerduels met Fuenlabrada (Segunda División B) en CD Numancia (Segunda División) gaf Zidane zijn sterspelers al rust. Ook zal de huidige vorm van de grootmacht hierin een rol spelen. Real zag afgelopen weekend in de Primera División het gat met koploper Barcelona dankzij een pijnlijke vertoning tegen Villarreal (0-1) groeien tot liefst negentien punten. Leganés, waar Nordin Amrabat op de bank startte, presteert naar behoren in de competitie en vindt zichzelf terug op de dertiende plaats.

De eerste helft was een povere voorstelling van beide ploegen. De thuisploeg hing achterover en liet Real het spel maken, maar de bezoekers kregen het tot de slotfase niet voor elkaar gevaar te stichten. Mateo Kovacic produceerde een schot waarbij de bal vlak langs de paal vloog en Carvajal zag nog een schot gekraakt worden, maar de ruststand van 0-0 kon niet voorkomen worden.

In de tweede helft kroop Leganés uit de schulp, waarbij spits José Naranjo een hard schot gekeerd zag worden door doelman Francisco Casilla. Vervolgens liet ook invaller Amrabat van zich horen. De oud-PSV'er schoot in de slotfase maar nipt naast, enkele minuten nadat Varane de bal namens de bezoekers uit kansrijke positie over het doel kopte. Vervolgens was Amrabat de aangever, maar Claudio Beauvue zag zijn schot ternauwernood uit het doel van Real gewerkt worden. Namens Real miste Lucas Vázquez nog oog in oog met doelman Nereo Champagne. In extremis was er, als een duveltje uit een doosje, Marco Asensio die de bal fraai in de hoek volleerde op aangeven van Theo Hernández: 0-1. De middenvelder nam de bal van dichtbij in één keer op de slof en passeerde zo Champagne.

Ondanks het magere optreden van De Koninklijke is er dus niks aan de hand voor Zidane en zijn mannen. Volgende week donderdag ontvangt de grootmacht Leganés in eigen huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.