Brighton viert Europese primeur: 'Het ging zelfs over de Champions League'

Reacties

Roberto De Zerbi is trots op zijn spelers nu kwalificatie voor Europees voetbal een feit is. De klassering in de topzes van de Premier League moet nog maar het begin zijn voor Brighton & Hove Albion.

Brighton viert Europese primeur: 'Het ging zelfs over de Champions League'
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
3 - 1
Southampton
Southampton

Sinds de promotie naar het hoogste niveau in 2017 presenteerde Brighton zich als een slimme club, met een verstandig transferbeleid en oog voor beloftevolle trainers. Graham Potter verdiende met zijn goede prestaties in het AMEX Stadium een transfer naar Chelsea. Zijn opvolger, De Zerbi, presteert aan de Engelse zuidkust nog beter. Europees voetbal kan Brighton niet meer ontglippen na de zege op Southampton.

Brighton behaalt dan wel zijn hoogste eindklassering in de clubgeschiedenis, er is volgens De Zerbi zeker geen sprake van een one season wonder. De Italiaan kijkt vol vertrouwen vooruit, in plaats van te vrezen voor een terugval. Hij merkt dat zijn spelers hetzelfde doen. 'Er was een belangrijk moment dit seizoen in de kleedkamer. Dat was na de uitwedstrijd tegen Crystal Palace. We wonnen niet en ik zag dat mijn spelers erg teleurgesteld waren. Even vroeg ik me af waarom, maar toen begreep ik het. Dat was het moment dat ik voor het eerst met ze sprak over de Champions League', zegt De Zerbi tegenover The Athletic.

'We speelden geweldig en we hadden een serieuze kans. Vervolgens verloren we punten tegen Leeds United, Fulham en Brentford, waardoor het lastig was om de Champions League nog te halen. Maar ik denk dat het altijd een goede zaak is om een groot doel voor ogen te hebben. Het is gevaarlijk om over de Champions League of Europa te praten. Als je het niet haalt, dan blijf je denken aan die woorden, maar voor ons was het wel erg belangrijk om over de Champions League te praten. Onze mentaliteit is verbeterd, er is meer vertrouwen', aldus de tacticus, onder wie Joël Veltman als rechtsback een basisplaats heeft.

Voor Brighton wacht een belangrijke transferperiode. Aan bepalende spelers wordt flink getrokken, zo wordt Moisés Caicedo hevig gelinkt aan Arsenal en zou Alexis Mac Allister erg hoog op het verlanglijstje van Liverpool staan. Brighton vestigde vorige zomer al een nieuw clubrecord door Marc Cucurella voor 65,3 miljoen euro aan Chelsea te verkopen. Een jaar eerder was Ben White voor 58,5 miljoen euro naar Arsenal vertrokken. Yves Bissouma (Tottenham Hotspur) en Leandro Trossard (Arsenal) werden in de voorbije twaalf maanden ook voor meer dan twintig miljoen euro verkocht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.