Brighton tast diep in de buidel voor nieuwe concurrent Locadia

Reacties

De concurrentie is deze zomer flink toegenomen voor Jürgen Locadia bij Brighton & Hove Albion. Eerder haalde de Premier League-club al Leandro Trossard en maandag kwam daar de Franse spits Neal Maupay bij.

Brighton tast diep in de buidel voor nieuwe concurrent Locadia

De 22-jarige Maupay komt voor naar verluidt twintig miljoen pond (circa 21,5 miljoen euro) over van Brentford en tekent voor vier jaar bij The Seagulls, die deze zomer nu al meer dan zestig miljoen euro hebben gespendeerd op de transfermarkt. Het merendeel van dat bedrag ging naar aanvallers, aangezien ook Trossard voor circa twintig miljoen euro overkwam van RC Genk. Verdediger Adam Webster is de andere aankoop.

Met de Belgische linksbuiten en de maandag aangetrokken Maupay als nieuwe concurrenten zal Locadia (op de foto met collega-aanvaller Glenn Murray) komend seizoen flink aan de bak moeten in de jacht op speelminuten. De twee aanvallers kunnen immers uit de voeten op de posities waar de voormalig aanvaller van PSV, dat hem in januari 2018 voor zeventien miljoen verkocht, doorgaans ook speelt voor Brighton.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Locadia kon vorig seizoen in de Premier League vooral in de wintermaanden rekenen op een basisplaats als linkerspits en was tijdens de drukke feestdagenperiode in die rol trefzeker tegen zowel Arsenal als Everton. Daarna scoorde de 25-jarige aanvaller nog in het FA Cup-toernooi tegen Derby County en Millwall, dit keer als centrumspits. In totaal staat zijn teller nu op zes officiële goals voor Brighton.

Met de 1 meter 73 kleine Maupay haalt de Premier League-club een behendige aanvaller in huis die de laatste twee jaar 37 keer scoorde voor Brentford in het Championship. De van Genk afkomstige Trossard had afgelopen seizoen met veertien goals een belangrijk aandeel in het veroveren van de Belgische titel. De twee zomeraankopen moeten Brighton, vorig seizoen zeventiende, meer opties geven in de aanval.

Jahanbakhsh
Behalve Locadia spelen met Davy Pröpper en Alireza Jahanbakhsh nog twee andere spelers met een Eredivisie-verleden voor Brighton. De Iraanse vleugelspits liet maandag via zijn zaakwaarnemer nog aan VI weten komend seizoen voor zijn kans te gaan onder de nieuwe manager Graham Potter, ondanks interesse uit Nederland, Duitsland en Turkije. Jahanbakhsh kwam in zijn eerste seizoen in Engeland niet tot scoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.