Brighton laat Manu transfervrij naar Gençlerbirligi vertrekken

Reacties

Elvis Manu vervolgt zijn loopbaan in Turkije. De 23-jarige aanvaller verruilt Brighton & Hove Albion voor Gençlerbirligi, waar hij een tweejarig contract ondertekende.

Brighton laat Manu transfervrij naar Gençlerbirligi vertrekken

In de zomer van 2015 maakte Manu de overstap van Feyenoord naar Brighton, maar daar kwam hij in twee jaar tot slechts zeventien officiële wedstrijden en drie doelpunten. Na een half jaar werd hij verhuurd aan Huddersfield Town, terwijl hij afgelopen seizoen tijdelijk bij Go Ahead Eagles werd gestald.

Manu werd een wedstrijd voor het einde van de competitie teruggestuurd naar Brighton nadat hij zijn steun betuigd had aan Feyenoord, dat kampioen kon worden op bezoek bij Excelsior. Dat de club uit Deventer even later voor zijn laatste kans ging vechten, maakte de timing ongelukkig.

Bij het naar de Premier League gepromoveerde Brighton had Manu nog een verbintenis tot medio 2018, maar de club liet de aanvaller transfervrij vertrekken naar Gençlerbirligi. Bij de nummer acht van Turkije afgelopen seizoen treft hij in Ferhat Görgülü (ex-SC Veendam en FC Oss) een landgenoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.