Brentford-manager Frank grapt: 'Zou Toney niet inruilen voor Haaland'

Reacties

De doelpuntendrift van Erling Haaland maakt de tongen los in Engeland. De Noor zweeft bij de komende tegenstanders van Manchester City door de gedachten en is meerdere malen onderwerp van gesprek.

Brentford-manager Frank grapt: 'Zou Toney niet inruilen voor Haaland'
© Pro Shots

Brentford-manager Thomas Frank had een gevat antwoord paraat toen hem gevraagd werd of hij zijn topscorer Ivan Toney zou willen ruilen voor de Noorse veelvraat. 'Natuurlijk niet', antwoordde hij met een grote knipoog, om vervolgens wel serieus verder te gaan. 'Toney zou bij een topvier-club meer dan 25 doelpunten maken. Ik ben erg blij dat hij voor ons speelt. Dat hij twintig doelpunten heeft gemaakt, is opmerkelijk.'

Brentford en Manchester City treffen elkaar op de laatste speeldag in Engeland. Brentford is nog in de race voor Europees voetbal, terwijl The Citizens op weg zijn de landstitel opnieuw te prolongeren. De voorsprong op achtervolger Arsenal bedraagt een punt, terwijl de formatie van trainer Pep Guardiola nog een wedstrijd tegoed heeft.

Ook bij de persconferentie van Sam Allardyce, die onlangs instapte bij Leeds United en The Whites moet behoeden voor degradatie uit de Premier League, kwam Haaland ter sprake. Allardyce (68) start zaterdag aan zijn volgens Joleon Lescott 'zwaarste klus in de Premier League' allerminst makkelijk met een uitwedstrijd in het Etihad Stadium in Manchester.

Allardyce deed zijn plan al een beetje uit de doeken. 'Stop de aanvoer, zodat dat hij niet zoveel kansen krijgt als hij nu vaak krijgt. En helemaal als hij in de buurt van het zestienmetergebied is', aldus de ervaren handhavingsspecialist. Zijn klus bij Leeds United is de zesde keer dat Allardyce instapt bij een ploeg in degradatienood; vier keer wist hij het hoofd boven water te houden. Alleen bij zijn laatste trainersklus, bij West Bromwich Albion, ging het mis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.