Brückner wilde stoppen na wangedrag spelers

Karel Brückner heeft overwogen op te stappen als bondscoach van Tsjechië. De trainer was zeer ontstemd nadat een aantal internationals afgelopen weekeinde tot zondagochtend vroeg flink was doorgezakt om de verjaardag van Tomas Ujfalusi te vieren.

Brückner wilde stoppen na wangedrag spelers

De Tsjechische bond (CFS) legde de nationale selectie een boete van een miljoen kronen op, circa 34 duizend euro. 'Omdat het feest werd gevierd op een ongepaste wijze, die niet samengaat met het gedrag dat hoort bij leden van de Tsjechische nationale ploeg', luidde de verklaring van de CFS.

Volgens het Tsjechische persbureau CTK was bondscoach Brückner geschokt door het wangedrag van zijn internationals, dat hij bestempelde als de ergste schending van de discipline die hij heeft meegemaakt, sinds hij in 2002 in dienst trad bij de bond. Het was aanleiding voor de 67-jarige trainer om na te denken of hij nog wel verder wilde als bondscoach.

Tsjechië had zaterdagavond in Praag met 2-1 verloren van Duitsland in de kwalificatieronde voor het EK van 2008. Komende woensdag staat in Liberec een thuisduel met Cyprus op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen