Brazilianen grijpen hoofdrol bij grote zege Real Madrid op Valencia

Real Madrid blijft in het spoor van koploper Girona. Aan de hand van de uitblinkende Brazilianen Vinicius Júnior en Rodrygo wonnen de Madrilenen met 5-1 van Valencia.

Real Madrid
Real Madrid
5 - 1
Valencia
Valencia

Real Madrid zag Girona zaterdagmiddag opnieuw winnen en kon zich geen misstap veroorloven tegen Valencia. Die instelling leek bij alle spelers wel aanwezig, want al na drie minuten stond de thuisploeg op voorsprong. Rechtsback Daniel Carvajal volleerde fraai raak na een prachtige opening van Toni Kroos.

Vanaf de eerste minuut werd Valencia bij de strot gegrepen, maar toch kregen de bezoekers wel een aantal kansjes. Spits Hugo Duro had de gelijkmaker moeten maken, maar stuitte van korte afstand op Real-doelman Andriy Lunin, die de geblesseerde Kepa Arrizabalaga verving.

Kort voor rust verdubbelde Real Madrid de voorsprong. Rodrygo leverde een afgemeten voorzet af op zijn landgenoot Vinicius en de aanvaller besloot op een bijzondere wijze af te ronden. Vinicius werkte de bal namelijk al vallend met zijn borst tegen de touwen.

Na rust wilde Real Madrid de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot gooien en dat deed het ook. Vier minuten na de thee zorgde Vinicius na een fraaie actie voor zijn tweede treffer van de avond en niet veel later kon ook Rodrygo een feestje vieren. De Braziliaan profiteerde van een domme pass van Valencia-doelman Giorgi Mamardasjvili en pakte dat cadeautje knap uit.

Rodrygo wilde niet onder doen voor Vinicius en dus maakte hij tien minuten voor tijd ook zijn tweede treffer op aangeven van invaller Fran García. Kort voor tijd deed Valencia nog iets terug met de eretreffer van Duro, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet.

Door de overwinning komt Real Madrid weer op op twee punten van koploper Girona, dat met Daley Blind in de basis won van Rayo Vallecano. Barcelona staat derde en komt morgen nog in actie tegen Alavés.