Braziliaanse oud-international Fred keert op de fiets terug naar zijn grote liefde

Reacties

Fluminense staat met open armen klaar om oude bekende Fred (36) in de armen te sluiten. De club zal nog even moeten wachten, want de voormalig Braziliaans international zal de tocht op de fiets afleggen.

Braziliaanse oud-international Fred keert op de fiets terug naar zijn grote liefde
© Pro Shots

'Het is echt iets heel bijzonders om een idool als Fred terug te halen', zei voorzitter Mario Bittencourt vol trots over de comeback van de spits, die Cruzeiro Belo Horizonte verlaat om zijn grote liefde weer te kunnen dienen. De oud-international, die 104 keer scoorde in 180 duels voor Flu, tekent een contract tot 21 juli 2022. Op die dag viert de club haar 120-jarige bestaan.

Er is meer bijzonder aan de overstap. Fred gaat namelijk de zeshonderd kilometer tussen Belo Horizonte en Rio de Janeiro per fiets overbruggen. Met de reis, die naar verwachting vijf dagen in beslag zal nemen, wil hij ongeveer vierduizend gezinnen in nood helpen. Het opgehaalde bedrag van Tour do Fred komt ten goede aan de mensen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

Fred


Geboortedatum:
3 oktober 1983
Leeftijd:
40
Geboorteplaats:
Teófilo Otoni
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
91 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.