Braziliaanse goalgetters: Danilo komt in uniek rijtje met zijn idool

Reacties

Met zijn zestiende Eredivisie-doelpunt voor FC Twente heeft Danilo een fraaie mijlpaal bereikt. De 22-jarige Ajax-huurling is de vierde Braziliaan met minstens zestien Eredivisie-goals in één seizoen.

Braziliaanse goalgetters: Danilo komt in uniek rijtje met zijn idool
© Pro Shots

Het is nog de vraag op welk aantal de smaakmaker van de Tukkers gaat eindigen. Twente, dat al sinds 14 februari niet meer heeft gewonnen in de Eredivisie, speelt in de laatste twee speelrondes nog tegen RKC Waalwijk en ADO Den Haag. Er liggen dus kansen voor Danilo, die zaterdag tegen Heracles Almelo (1-1) scoorde en tot vier doelpogingen kwam. En dan liep de spits nog een grote kans mis, want een strafschop voor Twente werd na een arbitrale dwaling teruggedraaid.

Door zijn zestiende doelpunt van het seizoen in de competitie sluit Danilo aan in een mooi rijtje. Slechts drie landgenoten gingen hem voor door minstens zo vaak te scoren in een Eredivisie-jaar: Romário, Ronaldo en Afonso Alves. In de tabellen hieronder hebben we de totalen van de drie in hun meest succesvolle seizoen meegenomen.

Speler Seizoen Goals
Romário (PSV) 1990/91 25
Ronaldo (PSV) 1994/95 30
Afonso Alves (SC Heerenveen) 2006/07 34
Danilo (FC Twente) 2020/21 16

In een uitgebreid interview met VI eerder dit seizoen liet Danilo al weten dat Ronaldo zijn grote idool is. Hij vertelde over zijn jeugd en de vergelijkingen met de oud-topspits die toen werden gemaakt. 'Als klein mannetje schoot ik de ballen er altijd zo makkelijk in, dat ze me op een gegeven moment Ronaldo gingen noemen. Hij was natuurlijk ook mijn grote idool, toen ik heel jong was heb ik zelfs zijn kapsel overgenomen, dat plukje haar aan de voorkant van een verder kaal hoofd, het zag er niet uit! Van jongs af aan wilde ik alleen maar voetballen, voetballen, voetballen.'

Lees het volledige interview met de goalgetter op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.