Braziliaanse bond hoopt op Ancelotti: 'Hebben het gevoel dat het gaat gebeuren'

Reacties

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) denkt dat Carlo Ancelotti de nieuwe bondscoach wordt. De trainer van Real Madrid staat bovenaan het lijstje van kandidaten en Brazilië maakt volgens voorzitter Ednaldo Rodrigues een goede kans om hem binnen te halen.

Braziliaanse bond hoopt op Ancelotti: 'Hebben het gevoel dat het gaat gebeuren'
© Pro Shots

Kort nadat Brazilië afgelopen WK werd uitgeschakeld in de kwartfinale, besloot bondscoach Tite per direct op te stappen, nadat hij daarvoor al had aangegeven dat het zijn laatste eindtoernooi zou zijn. Inmiddels heeft Brazilië nog altijd de ideale opvolger van Tite niet vastgelegd. Maar die hebben ze wel gevonden. 'We hebben een Plan A en dat is Carlo Ancelotti', vertelde Rodrigues aan UOL Sport.

'En we hebben het gevoel dat dat gaat gebeuren. Hij houdt van het Braziliaanse nationale team, hij kent veel spelers en weet hoe het Braziliaanse voetbal in elkaar zit. Brazilië heeft veel competente coaches, waar we veel waardering voor hebben, maar de prioriteit ligt bij hem.' Rodrigues gaf ook aan een toezegging te hebben dat Ancelotti met de Braziliaanse bond om tafel gaat.

De Italiaanse coach ligt nog vast in Madrid tot de zomer van 2024 en het is de vraag of Brazilië bereid is een afkoopsom te betalen en of Ancelotti zelf vroegtijdig wil vertrekken. Volgens het Spaanse Marca is de CBF ook bereid om hem in 2024 pas in te lijven en in de tussentijd met een tussenpaus te werken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.