Braziliaans getint Shakhtar wil revanche voor WK-debacle

Reacties

Na tien weken zonder officiële wedstrijden krijgt Shakhtar Donetsk dinsdagavond Bayern München rauw op zijn dak in de Champions League. Dat klinkt als een bijna onmogelijke opgave, maar trainer Mircea Lucescu hoopt op het eergevoel bij zijn Braziliaanse kern.

Braziliaans getint Shakhtar wil revanche voor WK-debacle

De selectie van de Oekraïense topclub telt liefst dertien Brazilianen, terwijl Der Rekordmeister zes Duitse wereldkampioenen onder contract heeft staan. Die vernederden thuisland Brazilië in de halve finale van het afgelopen WK voor eigen publiek met 1-7. 'Onze jongens dromen van sportieve wraak op die Duitsers', merkt Lucescu.

Shakhtars linkerflankspeler Bernard stond tijdens de historische afslachting van zijn land in juli vorig jaar negentig minuten op het veld (op de foto uit dat duel is ook hij kansloos tegenover doelman Manuel Neuer) . Hij zit dinsdag echter met een enkelblessure aan de kant. Lucescu: 'Zijn gemis voelt niet als een verlies, omdat hij door blessures nog nooit een vaste basisspeler is geweest in mijn ploeg.'

Overigens heeft ook Bayern een Braziliaan in de gelederen die de nationale afgang van dichtbij meemaakte: centrumverdediger Dante. Van de Duitse WK-gangers stonden behalve Neuer ook Philipp Lahm (nu afwezig door een blessure), Jérôme Boateng, Bastian Schweinsteiger en Thomas Müller die gedenkwaardige avond op het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.